Gästhamn

Välkommen till Ålands största gästhamn med cirka 320 båtplatser. Gästhamnen ligger bara två kvarter från hjärtat av Mariehamn och erbjuder service med hög standard för sina båtgäster. Våra serviceutrymmen med dusch, bastu och tvättstuga är öppna morgon, dag och kväll, men toaletter finns tillgängligt dygnet runt. I vårt hamnkontor finns även vår PelleP-butik där du hittar trendiga, bekväma och slitstarka kläder för den kräsne seglaren. Givetvis finns här även kaffe, bröd och bullar!
Gästhamnen har belysning, el och färskvatten på bryggorna. Vi erbjuder även WiFi-zon i gästhamnen, koden får du då hamnavgiften betalas.

För att hålla skärgården ren tar vi emot hushålls- och problemavfall, samt erbjuder sugtömning av septitankar i närheten av TB-macken Rono som ligger 100 m söder om hamnen.

Vi strävar ständigt efter att förbättra din besöksupplevelse och uppgraderar våra anläggningar årligen.
De senaste åren har vi bl.a. byggt nya natt-toaletter, ny lekpark, genomfört renoveringar i vårt servicehus och förnyat våra yttre bryggor till en bredare och stadigare modell för att ge dig som gäst en bekvämare och säkrare förtöjning under din vistelse.

Övrig service

I gästhamnen finns en lekpark för de minsta och inom kort promenadavstånd från hamnen finns bl.a. Lilla Holmens natursköna park med fåglar och smådjur samt badstrand, badhuset Mariebad, restauranger, affärer, post och banker, bibliotek, äventyrsgolf m.m. 

I klubbens paviljong finns en sommarrestaurang.
Sedan 2019 drivs restaurangen av Lene-Maj som även driver Delicatessen i centrala Mariehamn, med många års erfarenhet från branschen garanteras hög kvalitet till ett bra pris!
 

Är det något ni undrar kan ni ringa till hamnkontoret tel. +358 40 8677760. Välkommen till MSF!

Hamnavgifter 2021 (med reservation för ändringar)

April - juni samt augusti - september

Alla längder
€ 30,-

Longside, inne i hamnbassängen (OBS! Endast 4 platser - hamnpersonalen anvisar plats!)
€ 58,-

Juli

Båtar under 35 fot
€ 32,-

Båtar över 35 fot
€ 38,-

Juli från och med 17.7

Båtar under 35 fot
€ 34,-

Båtar över 35 fot
€ 39,-

Longside, inne i hamnbassäng (OBS! Endast 4 platser - hamnpersonalen anvisar plats!)
€ 60,-

Mariehamns Seglarförening

Östra hamnen, Pb 155, AX-22100 Mariehamn

Kontakt

Hamnkontoret tel. +358 18 19979
Hamnchef tel. +358 40 8677 760
E-post: gasthamn@msf.ax
Facebook
FO-nr 0749395-2